Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Galaxy Note 4 in een maand 4.5 miljoen keer over de toonbank Nieuwe phablet verkoopt prima, maar minder goed dan zijn voorganger

Niet Samsung zelf maar enkele Koreaanse bronnen weten te melden dat de fabrikant in de eerste maand dat de Galaxy Note 4 in de winkels ligt al 4.5 miljoen exemplaren van de nieuwe phablet over de toonbanken gevlogen zijn.

Dat is best een aardige prestaties, maar de reden dat Samsung er zelf nog niets over meldt kan natuurlijk alles te maken hebben met het feit dat de vorige phablet, de Galaxy Note 3, het nog beter deed. Daarvan werden er in dezelfde periode een jaar geleden namelijk 5 miljoen verkocht.

Hoe dan ook, 4.5 miljoen mag zoals gezegd nog altijd een behoorlijk succes genoemd worden, ook al lijkt de trend door te zetten dat er dit jaar minder Samsung flagships verkocht worden dan een jaar geleden. De afgelopen maanden bleef het ook redelijk stil rondom de verkoopcijfers van de Galaxy S5. Een teken dat die ook minder goed verkocht wordt dan zijn voorganger. Natuurlijk, Samsung verkoopt nog altijd miljoenen toestellen per maand, maar het gaat niet meer zo makkelijk, en snel, als in voorgaande jaren.

Bron (Koreaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.