Nieuws
16 september 2014 - Ron Smeets

Galaxy Note 4 heeft het beste scherm tot dusver

Het scherm van de Samsung Galaxy Note 4 is door de techneut-testers van Display Mate uitgeroepen tot het beste scherm dat tot dusver in een smartphone of tablet gebruikt is.

Die conclusie wordt niet getrokken door de Note 4 optische te vergelijken met andere concurrenten, maar op basis van een hele sloot aan technische tests en metingen. De resultaten daarvan werden vergeleken met die van de concurrentie en daarom is het scherm van de Galaxy Note 4 dus het beste dat je op dit moment in een smartphone of tablet kunt krijgen.

Het display presteert vooral goed bij grotere kijkhoeken. Het verlies aan helderheid blijft dan beperkt tot amper 19%. Opvallend is ook dat het AMOLED display van de Note 4 minder 'overstraalde kleuren' heeft dan we normaal van Samsung gewend zijn. In de 'basic' scherm modus heeft de nieuwe Samsung phablet de meest kleurechte weergave (volgens de sRGB/Rec. 709 standaard) van alle tablets en smartphones die DIsplay Mate tot dusver getest heeft.

Verder blijkt het nieuwe OLED display van Samsung ook 14% energiezuiniger dan die van zijn voorganger. Vergeleken met de HTC One en de Sony Xperia Z2 loot het verschil zelfs op tot 40%. Verder worden in het zeer uitgebreide testrapport nog heel wat cijfertjes en resultaten gemeld waaruit blijkt dat het Note 4 scherm ook beter is dan dat van zijn recente merkgenoten Galaxy S5 en Galaxy Tab S. Liefhebbers die alle testresultaten, en het complete rapport, willen lezen moeten deze link maar volgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.