Toestellen
30 oktober 2013 - Nichal Joosse

Galaxy Note 3 gewilder dan de twee voorgangers

De Galaxy Note 3 is een stuk populairder dan zijn voorgangers, de Note en de Note 2. Samsung heeft in 35 dagen al 5 miljoen exemplaren verkocht van de Galaxy Note 3. Dit beweert de Koreaanse website Hankooki. De eerste Note was onverwachts een groot succes en ook de Note 2 deed het goed. De eerste Note had echter bijna een half jaar nodig om de grens van vijf miljoen exemplaren te doorbreken. 

Samsung presenteerde de Galaxy Note 3 in september tijdens de IFA in Berlijn. Sinds eind september is het toestel nagenoeg overal verkrijgbaar, waaronder Nederland. De Galaxy Note 3 is een behoorlijke krachtpatser: zo heeft het toestel een groter beeldscherm, een quad-core processor en een werkgeheugen van maar liefst 3GB. De Note 3 is hiermee sowieso de eerste smartphone die zoveel werkgeheugen heeft.

Ook de camera van de Note 3 schijnt indrukwekkend te zijn. Het gaat om een 13-megapixelcamera die ook te vinden is in de Samsung Galaxy S4. Wie interesse heeft in het toestel, zal diep in de buidel moeten tasten: de Note 3 heeft een adviesprijs van 749 euro. Zoals wel vaker bij toestellen van Samsung, is het toestel bij diverse winkels inmiddels ook al een stuk goedkoper verkrijgbaar. Kortom: een veelbelovende smartphone.  

Over de auteur: Nichal Joosse