Toestellen
28 november 2012 - Ron Smeets

Galaxy Axiom is de Amerikaanse Galaxy S III Mini

Gisteren dook een benchmark resultaat afbeelding op van de Samsung GT-I9400. Gespeculeerd werd dat dit wel eens de, nog niet aangekondigde, Galaxy S IV zou kunnen zijn. Echter, de specs die in de Nenamark test te zien waren kwamen niet bepaald overeen met hetgeen we van een Galaxy S IV zouden mogen verwachten. Een dual core processor (1.2GHz) en een schermresolutie van 480 x 800 pixels.

Welnu, afgelopen nacht werd duidelijk dat dit de specs zijn van de Samsung Galaxy Axiom, de Amerikaanse variant van de Galaxy S III Mini. Die werd gisteravond namelijk in de VS bij US Cellular gelanceerd.

Er zijn wel enkele verschillen, in specs, tussen de Galaxy S III Mini die hier te koop is en de Galaxy Axiom. De processor van de Axiom is iets sneller (1.2GHz dual core vs. 1GHz), hij heeft wat minder standaard geheugen (4GB vs 8GB) en 4G support. Verder is ook de accu een stuk krachtiger met 2100 mAh. De Galaxy S III Mini moet het doen met 1500 mAh. De Galaxy Axiom wordt in de VS standaard geleverd met Android 4.0 ICS. De Galaxy S III Mini heeft al Android 4.1 Jelly Bean aan boord. De overige specs zijn wel vergelijkbaar aan die van de Galaxy S III Mini; een 4 inch WVGA (480 x 800) display, een 5 megapixel camera met LED flitser, 1.3 megapixel front cam en microSD uitbreiding optie.

De enige vraag die blijft staan is het typenummer. Volgens de berichten heeft de Galaxy Axiom typenummer RCH-R830 en GT-I9400 lijkt daar in geen velden of wegen op. Zoals ik gisteren ook al schreef is dat duidelijk een 'Galaxy S' typenummer. Enfin, het was ook maar een gerucht, gisteren ;-)

Via en een bedankje aan lezer Rene voor de tip en foto ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.