Geruchten
26 augustus 2014 - Ron Smeets

Galaxy Alpha krijgt mogelijk nog drie broers

Als je de mededeling van Samsung zelf uit het persbericht van de Galaxy Alpha bekijkt dan zou het helemaal niet gek zijn als de Koreaanse fabrikant van de Galaxy Alpha een nieuwe, design, smartphone lijn maakt.

Bij de introductie van de eerste Galaxy Alpha werd immers aangekondigd dat Samsung voor een nieuwe designrichting gekozen heeft. Meer metaal en een fraaier ontwerp. En waarom zou het nu dan bij één toestel blijven? Inderdaad, dat klinkt niet logisch.

Sammobile heeft enkele typenummers en wat specs van Samsung toestellen opgedoken die gekoppeld worden aan drie nieuwe 'Alpha' modellen; de SM-A300, SM-A500 en SM-A700. De eerste van die drie krijgt een qHD (960 x 540) display en de twee andere een HD (1280 x 720) scherm. Het ontwerp en desgin zou vergelijkbaar zijn met de eerste Galaxy Alpha. De toestellen krijgen, volgens de geruchten dus, Android 4.4 KitKat en mogelijk ook front camera's met een hogere resolutie.

Opvallend is wel dat het typenummer van de Galaxy Alpha SM-G850F is. Dat wijkt behoorlijk af an de 'A'nummers' hierboven, maar dat A weer gekoppeld wordt aan 'Aplha' is wel te begrijpen. Enfin, we zullen het wel zien. Volgens de bron van deze geruchten niet op de IFA, maar wel nog voor het eind van dit jaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.