Nieuws
31 januari 2011 - Marc Wielaert

Galaxy Ace en SuperTrash

Afgelopen weekend is een special edition van de Galaxy Ace ingeluid met een modeshow tijdens de Amsterdam International Fashion Week, in de Gashouder in het Amsterdamse Westerpark. De telefoon is van Samsung, de show van de nieuwe collectie van SuperTrash. Voor genodigden was er even daarvoor ´n bijeenkomst waar Samsung de witte versie van de Ace presenteerde in het bijzijn van Olcay Gulsen zelf.

Tijdens die bijeenkomst werd ook de  SuperTrash Phone Bag geïntroduceerd, een stoere portemonnee met een met kunstleer gevulde ijzeren schouderband, met drukknopen gekoppeld aan een houder voor de telefoon.
AceNWallet1

Dit modieuze accessoire is bij uitstek iets voor de doelgroep van stijlvolle en zelfbewuste jonge vrouwen die ook SuperTrash wil aanspreken. De van Samsung al bekende term “Ladyphone” komt in de hele campagne niet meer voor.
WP_0000601

Ik had Olcay Gulsen al eens zien optreden tijdens de bekendmaking van de samenwerking met Samsung, toen op de Millionaire Fair. En afgelopen zaterdag was de kleine show voor genodigden zeker ook onderhoudend.
29012011014

Maar de impact die SuperTrash op het grote publiek heeft, werd me pas duidelijk tijdens de modeshow in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. Er waren minimaal tweeduizend jonge modeliefhebbers aanwezig om te kijken naar de presentatie van de nieuwe collectie van het Nederlandse merk.  Aan creativiteit geen gebrek, ook niet wat de stevige soundtrack en dynamische videoshow betreft.
29012011031

Het was eerlijk gezegd de eerste keer dat ik ’n modeshow bijwoonde, en anders dan ik vreesde heb ik me geen moment verveeld tijdens die dynamische en eigentijdse presentatie. Ik begrijp nu ook goed waarom Samsung de jonge Olcay Gulsen heeft benaderd voor deze joint venture. Het merk is hot bij een voor gadgets waarschijnlijk niet zo makkelijk te bereiken doelgroep van zelfbewuste jonge vrouwen. Een doelgroep die nog wat te besteden heeft ook, maar voor wie de nieuwste high-end smartphone niet de hoogste prioriteit heeft.
WP_000059

In de nieuwe editie van SuperTrash Magazine staat de Galaxy Ace zelfs omschreven als “the smartphone you need as a business woman”. Die invalshoek lijkt me wat hoog gegrepen, maar er spreekt de ambitie uit dat de typische specificaties van een op vrouwen gerichte smartphone niet langer beperkt hoeven te blijven tot een caloriemeter en periodekalender.
WP_000067

Het gaat bij deze SuperTrash editie van de Galaxy Ace niet alleen om het uiterlijk: charmant klein, licht, witte achterkant, zilveren omranding (die vermoedelijk niet geheel toevallig aan een andere telefoon herinnert).

Toch hoeft de Ace zich niet te schamen voor specs als Android 2.2.1, een 3,5inch touchscreen (HVGA), 5MP camera, WiFi, 3.5mm audio aansluiting, stereo FM radio met RDS, A-GPS voor navigatie en voor tekstinvoer ontbreekt  Swype evenmin. Het interne geheugen is beperkt met 158MB, maar Samsung levert een 2GB microSD mee, via de zijkant van het toestel eenvoudig te verwisselen. Natuurlijk is er wel wat op aan te merken in vergelijking met de high-end smartphones van dit moment, maar het is een mid-range product en de prijs is daar dan ook naar.

WP_000075Olcay Gulsen van SuperTrash en Menno van den Berg, Samsung Sales & Marketing Manager Mobile Nederland

Ik vind het vooral opvallend dat een telefoon als deze, door de slimme koppeling met een merk als SuperTrash, wel eens veel meer vrouwen zou kunnen verleiden om over te stappen op Android.

Maar veel belangrijker: wat vinden onze vrouwelijke lezers ervan?  

Over de auteur: Marc Wielaert