Geruchten
08 juli 2015 - Ron Smeets

Galaxy A8 verschijnt op 15 juli in China Geruchten spreken over een prijskaartje van 439 Euro voor deze nieuwe Samsung smartphone

Over de Samsung Galaxy A8 is al heel wat gespeculeerd. Het toestel was al voor een Chinese videocamera opgedoken en over de specs is ook al heel wat uitgelekt. Franse bronnen claimen nu te weten dat het toestel op 15 juli in China het daglicht zal zien. Twee dagen later zal het toestel daar in de winkels verschijnen. Er wordt ook een prijs genoemd; 439 Euro. Deze nieuwe informatie, die uiteraard nog niet door de Koreaanse fabrikant bevestigd wordt, is afkomstig van een Chinese handelaarssite.

Aangenomen wordt dat de Galaxy A8 de vervanger wordt van de Galaxy Alpha, maar dan wel een met een veel groter scherm. Eigenlijk is alleen de prijs, als die klopt, nagenoeg hetzelfde.

Voor de volledigheid nog even een overzicht van de eerder al gelekte specs van de Galaxy A8:
- 5.7 inch full HD Super AMOLED scherm
- 1.5GHz quad core Snadragon 615 processor
- 2GB RAM
- 16GB intern geheugen
- microSD optie
- 16 megapixel camera met autofocus en LED flitser
- 5 megapixel front camera
- 3050 mAh accu
- Metalen behuizing
- Vingerafdruk scanner
- 157.7 x 76.7 x 5.94mm
- Android 5.1.1 Lollipp

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.