Geruchten
20 augustus 2016 - Ron Smeets

Gaat Sony meerdere nieuwe Xperia smartphones onthullen in Berlijn? Drie Xperia typenummers duiken op bij de FCC; mogelijk de Xperia Kugo serie

Bij de FCC in Amerika zijn weer drie nieuwe typenummers van Sony Xperia smartphones opgedoken. Het betreft de PY7-29752M, PY7-93041M en PY7-96946K. Volgens de opgave van de FCC zijn alledrie deze toestellen voorzien van 4G support, NFC en WiFi (zowel 2.4 als 5GHz) Meer dan deze info, en het feit dat ze gekoppeld worden aan de informatie over de Xperia Kugo die enkele weken geleden al eens opdook, is echter nog niet bekend.

Omdat het dit keer om drie toestellen gaat rijst de vraag of Sony wellicht meerdere nieuwe Xperia's in Berlijn gaat onthullen en of de Kugo de naam is van een serie nieuwe toestellen. Pure speculatie natuurlijk. Bovendien lekte enkele weken geleden ook al wat foto's en renders uit van een andere nieuwe Xperia. Dat zou echter een nieuwe telg van de X-Series worden; de Xperia XR. maar ook dat is nog niet veel meer dan een gerucht.

Op de uitnodiging voor de persconferentie van Sony, op 1 september in Berlijn, was maar één Xperia smartphone te zien. Die lijkt echter weer niet op de afbeeldingen die aan de Xperia XR gekoppeld worden. Bovendien was dat dus maar één toestel, met een ander typenummer dan de twee die nu bij de FCC opdoken.

Het zal mij benieuwen waar Sony in Berlijn uiteindelijk mee op de proppen gaat komen. Een, twee of misschien wel vier nieuwe Xperia's? Een compleet nieuwe Xperia serie wellicht? Als dat laatste klopt dan zou dat wel betekenen dat de Japanse fabrikant voor het eerst in lange tijd twee nieuwe toestel-series binnen een half jaar lanceert.In Barcelona werden immers al drie Xperia X modellen onthuld. Die liggen amper allemaal in de winkels.

Het lijkt mij sterk dat Sony nu alweer een nieuwe mid- of high-end smartphone serie gaat onthullen. Misschien worden de Kugo's wel de vervangers voor de Xperia M modellen. Enfin, laat ik maar stoppen met speculeren ;) We zullen het wel zien, over een dag of tien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.