Geruchten
15 oktober 2015 - Ron Smeets

Gaat Samsung de Galaxy Note 5 dan toch in Europa uitbrengen? Anonieme 'insiders' van de Koreaanse fabrikant spreken over een Europese release in januari 2016

Toen Samsung de Galaxy Note 5, samen met de Galaxy S6 Edge Plus, onthulde was voor ons Europeanen toch wel het grootste nieuws, en een dito verrassing, dat de nieuwe Note niet in Europa op de markt zou komen. De kans bestaat nu, als de Roemeense insiders bij de fabrikant het juist hebben, dat de Note 5 binnenkort, in januari, alsnog de Europese markt zal betreden. Er wordt natuurlijk al langere tijd gespeculeerd dat Samsung terug zou komen op het besluit om de Note 5 niet in ons deel van de wereld te gaan verkopen, maar officieel is dat nog altijd niet bevestigd en ook nu draait het uiteraard weer om een gerucht.

Tijdens de Nederlandse presentatie van de Galaxy S6 Edge Plus vertelde Samsung dat het besluit om de Note links te laten liggen in ons deel van de wereld vooral te maken had met het feit dat vrijwel niemand hier de S Pen gebruikte. Een drogreden natuurlijk want er waren, en zijn, heel veel Note liefhebbers in Nederland, en de rest van Europa, die met het uitblijven van de Note 5, op z'n zachtst gezegd, toch wel enigszins teleurgesteld zijn.

Herhaaldelijke vragen aan het adres van de Koreaanse fabrikant of het wegblijven van de Note 5 een 'stunt' was om de Galaxy S6 Edge Plus niet in de weg te zitten werden telkens weer ontkennend beantwoord. Evenals vragen of de nieuwe Note enkele weken, of maanden, later niet alsnog hier geïntroduceerd zou gaan worden.

Zoals gezegd, ook deze geruchten worden bevestigd noch ontkend door Samsung, maar de berichten en geruchten worden wel steeds talrijker en sterker. Ik denk ook dat veel Nederlandse, Belgische en Samsung fans in andere landen, zeer verheugd zouden reageren op een Europese lancering van de Note 5. Met uitzondering van die Note fans die de afgelopen weken toch maar besloten hebben een Galaxy S6 Edge Plus aan te schaffen misschien.

Bron (Roemeens)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.