Nieuws
15 november 2009 - Ron Smeets

Gaat Nokia Palm overnemen?

Sinds enkele dagen gonst het weer van de overname geruchten in de wereld van de mobiele toestel fabrikanten. Dit keer zijn Nokia en Palm de hoofdrolspelers.

Analisten voorspelden afgelopen vrijdag (ja, de 13e ;-)) dat De Finse fabrikant binnenkort een bod zou doen op de aandelen van Palm. In het kielzog van die geruchten steeg het aandeel van de Amerikaanse fabrikant met ruim 8%.

Twee maanden geleden deden dezelfde geruchten al eens de ronde maar toen gebeurde er vervolgens niet. Inmiddels is het aandeel Palm (voor de geruchten van vrijdag) zo'n 30% in waarde gedaald en dus is het bedrijf voor overnamekandidaten ook weer een ietsje goedkoper geworden.

De vraag is natuurlijk wat Nokia met een overname van Palm zou willen bereiken? Eindelijk een vaste voet op de Amerikaanse mobiele markt? Of het veel geprezen WebOS gaan gebruiken voor eigen Smartphones?

We zullen zien wat er van deze geruchten waar zal blijken te zijn. Palm is overigens de afgelopen jaren al vaker genoemd in overname geruchten In 2007 was het Motorola die het bedrijf zou willen kopen. Hetzelfde Motorola dat kort daarna, toen het al niet meer zo goed met ze ging, nog door Sony Ericsson overgenomen zou worden. Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.