Geruchten
23 september 2013 - Redactie MobileCowboys

Gaat Mike Lazaridis BlackBerry (weer) redden?

Dat het slecht gaat met BlackBerry is eigenlijk geen nieuws meer, dit weekend werd bekend dat er rond de 4500 medewerkers een andere baan kunnen gaan zoeken. Daarnaast werd bekend dat BlackBerry Messenger voor iOS en Android beschikbaar zou komen, maar moest het bedrijf gelijk al weer mededelen dat ze een verdere uitrol van de messenger dienst voorlopig even pauzeren. Maar is de redding nabij, of is het daarvoor al te laat?

Volgens The Wall Street Journal zou oud oprichter en CEO van RIM (later BlackBerry) Mike Lazaridis overwegen een bod uit te brengen op de geplaagde fabrikant om deze van de beurs te halen en zo weer een 'private' bedrijf te maken. Lazaridis zou bij de Blackstone Group en Carlyle Group hebben aangeklopt om te onderzoeken of het bedrijf te redden valt van een definitieve ondergang. Lazaridis die in 1985 RIM oprichten is nog steeds de grootste individuele aandeelhouder van het bedrijf wat een voordeel kan zijn in een poging om het bedrijf van de beurs te halen.
blackberry-lazaridis
Afgezien van of het financieel haalbaar is, is de volgende vraag dan meteen, hoe komt het bedrijf er dan weer bovenop? Net als Nokia, heeft BlackBerry te maken met een negatief imago, waar het eerst hip was om een BlackBerry te hebben is het nu voor vele geen optie meer omdat ontwikkelaars eerst voor Android en iOS kiezen en daarna komen Windows Phone en BlackBerry misschien nog eens om de hoek kijken.
Het is nog verre van zeker of de oud-oprichter het bedrijf met steun van derde het bedrijf daadwerkelijk gaat kopen, daarvoor zal hij de huidige investeerders moeten overtuigen het bedrijf niet in onderdelen uit elkaar te laten vallen. Ook lijkt het bijna een onmogelijke zaak om de consumenten weer te interesseren in de ooit zo populaire telefoon.

via
bron 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl