Geruchten
14 december 2014 - Ron Smeets

Gaat Microsoft met de Lumia 435 een nóg goedkoper Windows Phone toestel maken? De Lumia 5XX serie zijn nu nog dé prijsvechters

MIcrosoft heeft sinds de overname van Nokia al meerdere keren geroepen dat de low-end- en ontwikkelende markten de speciale aandacht van de fabrikant hebben. Dat heeft nog niet tot enorme verkoopsuccessen geleid, maar de Lumia smartphones staan wel al geruime tijd te boek als toestellen met een prima prijs-prestatie verhouding. Tot nu toe waren toestellen in de Lumia 5XX serie de absolute instappers met prijskaartjes die al onder de 100 Euro beginnen. De kans bestaat echter dat Microsoft, zo luiden de geruchten althans, er nog een schepje bovenop wil doen. Of beter gezegd; een schepje van de prijs af wil halen. De Lumia 435 zou namelijk het eerste toestel kunnen worden in de 4XX serie. En aangezien een lager beginnummer bij de Microsoft Lumia serie ook een lager prijskaartje heeft betekent dit dat de Lumia 435 dus goedkoper zou moeten zijn dan de Lumia 535. De vraag die dan meteen rijst is hoeveel goedkoper het nog kan. Tien? Twintig? of misschien wel dertig euro lager dan het prijskaartje van de Lumia 535? De eerste Lumia smartphone van 49 Euro? Dat is natuurlijk allemaal pure speculatie. Eerst maar eens afwachten of de Lumia 435 inderdaad gepresenteerd gaat worden binnenkort. Dan zal de prijs ook direct bekend zijn.

De nieuwe Lumia is zowel in China (typenummer RM-1070) als bij de FCC gespot. Uiteraard hult Microsoft zich nog in stilzwijgen over het bestaan van de nieuwe goedkope smartphone.  Op de afbeelding hieronder zou de Lumia 435 te zien zijn en het tweede tekening toont nog wat details over de afmetingen en de verhoudingen van het scherm en de behuizing.

De specs die op dit moment gekoppeld worden aan de Lumia 435 zijn in ieder geval ook een aanwijzing dat dit een ultra goedkope Windows Phone smartphone kan worden:

- Qualcomm Snapdragon 200 processor
- 4 inch WVGA scherm (800 x 480 pixels)
- 5 megapixel camera
- Bluetooth
- WiFi
- 118.1 x 64.7 millimeter (h x b)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.