Geruchten
16 maart 2018 - Ron Smeets

Gaat HTC de U12 als U12+ op de markt brengen? Nieuw kiekje en specs van de HTC U12+ opgedoken

Enkele weken geleden doken specs en afbeeldingen op van een nieuwe HTC. Aangenomen werd dat dat de U12 zou zijn. Vandaag heeft de even beruchte als gerenommeerde smartphone lekbron Evan Blass een foto en specs gepubliceerd van wat volgens hem de HTC U12+ is. Dat toestel heeft dezelfde specs als de vermeende U12 die eerder al uitlekte. Volgens Blass is de kans groot dat de HTC U12+ het volgende vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant wordt en dat er geen U12 komt.

HTC doet zijn best maar zonder echt succes
Op zich klinkt dat niet heel erg onwaarschijnlijk. Met de U11 had HTC namelijk een toestel op de markt gebracht dat redelijk ouderwets oogde tussen alle randen-arme concurrenten. Daarom werd binnen een half jaar besloten de U11+ uit te brengen, met een 18:9 scherm en dunnere randen aan boven- en onderzijde. Helaas leidde ook die actie niet tot een echt hernieuwd verkoopsucces voor de Taiwanezen. HTC zit nog steeds in behoorlijk zwaar weer en mede daarom denk ik dat het slimmer is om met een opvolger van de U11+ te komen. Wanneer? Dat is nog de vraag. Bronnen spreken over een onthulling in april of mei. Dat zou dan ongeveer gelijktijdig met de komst van de LG G7 zijn.

Specs U12 en U12+ zijn gelijk
De specs die in dit nieuwe gerucht aan de HTC U12+ gekoppeld worden zijn identiek aan die van de U12 uit eerdere geruchten. Het toestel krijgt een 6 inch scherm met 18:9 beeldverhouding en WQHD+ resolutie (2960 x 1440), de nieuwste Snapdragon 845 processor met 6GB RAM en 64 of 128GB intern geheugen, een 3420mAh accu en dual camera aan de achterzijden met een combinatie van een 16 en een 12 megapixel sensor. Aan de voorzijde zit ook een dual camera voor selfies met twee 8 megapixel sensoren. Verder zou het toestel ook uitgerust worden met de tweede generatie van Edge Sense. Mogelijk met meer ‘knijp’ opties en –functies.

Bron