Nieuws
02 juli 2013 - Redactie MobileCowboys

Gaat HP het nog een keer proberen?

Tijdens een evenement in Beijing heeft Su-yin Yam, senior director of HP's consumer business in the Asia-Pacific zich laten ontvallen dat stom zou zijn als het bedrijf niet terug zou keren op de smartphone markt. Echt succesvol is de fabrikant in die markt echter nooit geweest. Maar misschien dat de huidige CEO daar andere gedachten over heeft?

Na eerdere uitlatingen van CEO Meg Whitman in September 2012 is het nu de beurt aan Yam om het computermerk te associëren met smartphones. Hoewel er nog geen timetable is genoemd zei Yam letterlijk tegen het Indiaanse persbureau PTI "It would be silly if we say no. HP has to be in the game."
Mocht HP deze woorden daadwerkelijk om gaan zetten in daden dan zullen ze van goede huizen moeten komen om bedrijven als Samsung, HTC, Sony, LG en Apple het echt moeilijk te maken. Volgens Yam zullen de gebruikers een onderscheidende ervaring kunnen verwachten. Het is niet te hopen dat daarmee op het WebOS gedoeld wordt, HP heeft in 2012 $1.2 miljard op tafel gelegd voor het OS en nauwelijks tablets en smartphones verkocht. We wachten dus met spanning af.

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl