Geruchten
26 september 2016 - Ron Smeets

Gaat Google van Chrome en Android één besturingssysteem maken? Op 4 oktober zou de komst van 'Andromeda' officieel aangekondigd worden

Op 4 oktober zal Google de nieuwe Nexus, of Pixel, smartphones onthullen. Er gaan nu geruchten dat de fabrikant op diezelfde dag de samenvoeging van het Chrome en Android OS bekend zal maken.

Dat zou dan dus betekenen dat Google, net als Microsoft, straks geen onderscheid meer maakt tussen het besturingssysteem voor smartphones en tablets aan de ene zijde, en die van laptop's en PC's aan de andere zijde. Een beetje (of helemaal) zoals Microsoft tegenwoordig om gaat met haar Windows besturingssysteem.

Helemaal verrassend zou de move van Google overigens niet zijn aangezien de programmeurs van Android en Chrome twee jaar geleden al bij elkaar gebracht heeft. Maar misschien nog wel tekenender is de tweet van de top bobo die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van zowel Chrome als Android. Daarin stelt hij dat we over acht jaar nog zullen praten over de aankondiging van 4 oktober 2016. Zoals we nu, acht jaar na de introductie van de eerste versie, ook nog steeds over Android praten.

https://twitter.com/lockheimer/status/779757830203068416

Gespeculeerd wordt dat het nieuwe OS tijdens de ontwikkelfase, want het gaat nog wel enige tijd duren voordat de eerste versie beschikbaar komt, de naam Andromeda gekregen heeft. Op 4 oktober zou dan ook nog geen werkbare versie getoond worden, maar die dag wordt de samenvoeging van Android en Chrome officieel gepresenteerd, aldus de geruchten. We zullen het wel zien, over enkele dagen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.