Geruchten
08 augustus 2017 - Ron Smeets

Gaat deze Galaxy Note 8 de explosieve Note 7 definitief doen vergeten?

Nog zo’n twee weken en dan zal Samsung de opvolger van de grootste sof sinds de Koreaanse fabrikant in de jaren 90 begon met het verkopen van, toen nog, mobiele telefoons. De Galaxy Note 8 moet, vanaf 23 augustus aanstaande, de ontploffende Galaxy Note 7 voorgoed doen vergeten. Ok, voor de meeste Samsung klanten, en fans al helemaal, was het Note 7 debacle al lang verleden tijd. Daarvoor zorgden begin dit jaar de komst en het succes van de Galaxy S8 en S8+. Toch zal de wereld haar adem een beetje inhouden wanneer de Galaxy Note 8 ten tonele verschijnt. Wordt het een explosieve entree? Vermoedelijk wel, maar hopelijke ook anders dan die van de Galaxy Note 7.

Zoals altijd wordt ook nu weer maandenlang gespeculeerd over de specificaties, het uiterlijk en de prijs van de nieuwe Galaxy Note en zoals altijd is het ook alleen Samsung die precies weet welke van die geruchten en speculaties de waarheid benaderen en welke volledig uit de duim, of photoshop, gezogen zijn. Uiteraard onthoudt de Koreaanse fabrikant zich van elk mogelijk commentaar maar de kans is redelijk groot dat de meeste informatie rondom de Galaxy Note 8 voor 23 augustus al op straat ligt. De vraag is alleen wat wel en wat niet klopt. Enfin, dit is wat we op dit moment zo ongeveer weten.

De Galaxy Note 8 zou uitgerust gaan worden met een 6.3 inch scherm dat misschien een 4K resolutie heeft, maar waarschijnlijk dezelfde 2K of WQHD (2960 x 1440) resolutie krijgt als de Galaxy S8 modellen. Omdat de Galaxy Note 8 hoogstwaarschijnlijk ook een breedbeeld schermformaat (18.5:9) krijgt lijkt 4K als schermresolutie onwaarschijnlijk. De vraag is of 6.3 inch voldoende veel groter is dan de 6.2 inch van de Galaxy S8+ om kopers over te halen voor de Note 8 te kiezen. Misschien dat de dubbele 12 megapixel camera met optische zoomfunctie aan de achterzijde net wel dat zetje kan geven. Of anders de 2GB extra werkgeheugen? Ow, en we hebben natuurlijk ook de S-Pen stylus nog. Die zit volgens zo ongeveer alle geruchten en lekken ook weer in de nieuwe Note. Andere specificaties die her en der nog genoemd worden zijn een 3300mAh accu (-/- 200mAh), de bekende irisscanner aan de voorzijde en vingerafdruksensor aan de achterzijde van het toestel en de IP68 certificering zodat je probleemloos met de Galaxy Note 8 kunt zwemmen.

Deze week lekten dus de eerste vermeende ‘live’ kiekjes van de Galaxy Note 8 uit. Renders waren al eerder te zien. Als die foto’s inderdaad van dat toestel zijn, dan lijkt de Note 8 niet alleen qua specs maar ook uiterlijk vooral een iets grotere Galaxy S8+ te worden. Afwachten maar!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.