Geruchten
05 augustus 2016 - Ron Smeets

Gaat de nieuwe HTC Nexus meer op de HTC 10 lijken? Nieuwe design video, gebaseerd op gelekte kiekjes en info, van de HTC Marlin en Sailfish

Vorige maand maakte Techconfigurations, gebaseerd op informatie die toen beschikbaar was, al een design animatie video waarin een mogelijk ontwerp voor de HTC Marlin en Sailfish getoond werd. Om eerlijk te zijn leek het toestel (de twee krijgen vermoedelijk hetzelfde uiterlijk maar met een verschillende schermgrootte) toen meer op een mid-range Desire dan een vlaggenschip.

Deze week hebben ze de animatie aangepast. Dat gebeurde aan de hand van nieuwe lekken en informatie. Toegegeven, de HTC Nexus ziet er nu een stuk fraaier uit. Hij begint zelfs meer op de HTC 10 te lijken, met die brede geslepen rand aan de achterzijde.

Maar goed, aangezien de officiële onthulling van de nieuwe Nexus toestellen nog niet plaatsgevonden heeft is ook dit nog niet veel meer dan een gerucht. Verwacht wordt dat Google en HTC de Nexus smartphones begin oktober gaan onthullen, maar er wordt ook gespeculeerd dat die presentatie vervroegd wordt naar ergens in september.

De kans dat de nieuwe Nexus modellen voor het eerst niet ook meteen de eerste smartphones met de nieuwste Android versie zullen zijn lijkt echter heel erg groot aangezien LG de eerste Android Nougat smartphone al op 6 september aan de wereld presenteert.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.