Geruchten
19 augustus 2015 - Ron Smeets

Gaat de HTC O2 de Taiwanese fabrikant genoeg lucht geven om te overleven? Specs en een tekening van het vermeende nieuwe HTC vlaggenschip opgedoken

Als de naam van de nieuwe high-end HTC smartphone klopt dan zal de woordspeling in deze titel nog wel vaker opduiken. Chinese bronnen hebben namelijk onthuld dat de HTC O2 de opvolger van de One M9(+) wordt. Er wordt ook al iets geroepen over de specs en de bron heeft een tekening (render) van het toestel.

Nu kun je uit dit soort geruchten natuurlijk nog weinig (lees: geen) definitieve conclusies trekken, maar als ik er even van uit ga dat dit inderdaad de HTC O2 wordt (en de naam dus ook klopt) dan kan ik niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van het ontwerp. Hij lijkt wel heel erg dunne randen (bezels) aan weerszijden van het scherm te hebben en dat wordt door de bron van deze geruchten ook 'bevestigd'. De specs die genoemd worden zien er verder wel prima uit, maar die zijn ook niet zo heel erg lastig te bedenken.

De HTC O2 zou voorzien worden van een 6 inch QHD display (2560 x1440), de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 820 processor met 4GB RAM, 64 of 128GB opslagruimte en een 3500 mAh accu. Verder wordt een 20.7 megapixel camera genoemd (waarschijnlijk een Sony sensor) en aan de voorzijde zou een 5 megapixel camera voor selfies prijken. Tot slot wordt ook gespeculeerd dat de HTC O2 wellicht waterdicht en stofbestendig is. Ow ja, en volgend jaar zou een compactere variant van het toestel verschijnen, met een 5 inch scherm maar met dezelfde specs.

We zullen het wel zien, maar dat HTC's nieuwe vlaggenschip, die volgens CEO Cher Wang eind dit jaar nog in de winkels moet liggen, voor nieuwe, en genoeg, lucht moet zorgen om te kunnen overleven lijkt, zeker na de berichten over miljoenenverliezen en duizenden ontslagen, wel duidelijk.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.