Toestellen
26 september 2016 - Ron Smeets

Gaat de Galaxy S7 (Edge) nu ook al in vlammen op? Na het accudebacle van de Note 7 wordt elke exploderende Samsung met argusogen bekeken

Tsja, nadat wereldwijd meer dan 100 Galaxy Note 7 exemplaren explodeerden vanwege een defect in sommige accu's is het niet gek dat een exploderende Galaxy S7 Edge ook meteen groot nieuws is.

Onderstaande foto's zijn van de S7 Edge uit de Filippijnen die tijdens het gebruik ineens loeiheet werd en in vlammen opging. De eigenaresse kon ergere schade voorkomen door het toestel me water te blussen en er een natte handdoek op te leggen. Het facebook bericht dat Weng Briones postte is inmiddels al meer dan 20.000 keer gedeeld. Om maar even aan te geven hoe 'hot' exploderende Samsung smartphones op dit moment zijn.

Natuurlijk betekent dit incident, ook al is het de tweede in relatief korte tijd, niet dat de Galaxy S7 (Edge) dezelfde accuproblemen heeft als de Note7. Ten eerste is de S7 al veel langer op de markt en ten tweede zijn er daarvan al vele miljoenen exemplaren meer van verkocht. Er is voor Galaxy S7 eigenaren, vooralsnog, geen enkele reden tot paniek.

Het feit dat Samsung aangeeft ook deze Galaxy S7 incidenten serieus te onderzoeken is niks nieuws maar door de Note7 perikelen wordt het allemaal wel ietwat uitvergroot. Tsja, en dat zijn ze bij Samsung toch echt zelf schuld.

Overigens heeft het slachtoffer van deze verbrande Galaxy S7 Edge in de winkel haar geld teruggekregen. Ze durfde het niet meer aan om weer een Samsung te nemen.

Via (Facebook)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.