Geruchten
16 juni 2015 - Ron Smeets

Gaat BlackBerry voor haar Android smartphone samenwerken met Samsung?

Vorige week dook het gerucht op dat BlackBerry later dit jaar haar eerste Android smartphone zou gaan presenteren. Daarmee wil de noodlijdende Canadese fabrikant nog één keer proberen de consumenten smartphone markt te heroveren.

Vandaag verscheen een tweet van een oude bekende, en beruchte, Rus die in het verleden regelmatig geruchten over nieuwe toestellen en de koers van fabrikanten verspreidde; Eldar Murtazin. Dat deed hij destijds met wisselend succes overigens. Maar goed, als we zijn tweet hieronder mogen geloven dan gaat BlackBerry met Samsung samenwerken. Het resultaat wordt een Android Lollipop smartphone met BlackBerry Services.

https://twitter.com/eldarmurtazin/status/610348189724614656

Net als de berichten van vorige week, waarvan weliswaar gezegd werd dat ze uit het BlackBerry kamp afkomstig waren, is ook dit een onbevestigd gerucht.

Ik vraag mij bovendien af of Samsung wel zit te wachten op een samenwerking met een concurrent van weleer die nu aan de rand van de afgrond staat. Tenzij de Koreanen er een ander belang bij hebben. Inzage in de beveiliging van BlackBerry, bijvoorbeeld, om die van Knox nog te verbeteren. Of toegang tot het zakelijke klantenbestand van de Canadezen. Enfin, eerst maar eens afwachten of deze geruchten kloppen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.