Geruchten
03 september 2015 - Ron Smeets

Gaat Apple de iPad Pro dan eindelijk op 9 september onthullen? Anonieme bron zegt dat de grote iPad samen met de nieuwe iPhones het daglicht gaat zien

Apple presenteert op 9 september hoogstwaarschijnlijk (>99% zeker) de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus. Al maanden wordt ook gespeculeerd over de komst van een grotere iPad, de 12.9 of 12.2 inch iPad Pro (voorheen ook wel de iPad Air Plus genoemd). Die zou naar verluid al in de lente van dit jaar onthuld worden maar is toen, ook volgens onbevestigde berichten, uitgesteld omdat Apple nog niet tevreden zou zijn met het resultaat.

Vandaag is een nieuw gerucht opgedoken, afkomstig van een betrouwbare anonieme bron. Die claimt te weten dat Apple op 9 september niet alleen de nieuwe iPhones onthult maar ook twee nieuwe iPad's; de Mini 4 en de langverwachte Pro. Er wordt niet gesproken over de grootte van het scherm. Het blijft dus nog even gissen of hij een 12.2 of 12.9 inch display krijgt. Er wordt uiteraard ook gespeculeerd over de toevoeging van een Force Touch display, compleet met een dito stylus. Verder zouden de speakers van de iPad Pro links en rechts van het scherm geplaatst worden voor een beter stereo geluid.

Volgens dezelfde bron zou de iPad Pro vanaf oktober in pre-order gaan en in November in de winkels verschijnen. Daarbij wordt natuurlijk uit gegaan van de Amerikaanse beschikbaarheid. Wij zullen, als deze berichten kloppen, dan nog wel een paar weken langer moeten wachten.

De vraag is echter niet alleen of deze geruchten kloppen, dat weten we op 9 september, maar ook of de wereld wel zit te wachten op een 12+ inch tablet van Apple. De verkopen van de huidige iPad's, en tablets van andere merken, lopen al meer dan anderhalf jaar terug. Vrijwel iedereen die een tablet heeft is er inmiddels wel achter dat je die niet, net als smartphones, elke twee kaar hoeft te vervangen.

Over de iPad Mini 4 weet de bron alleen te melden dat dit een update zal worden van de huidige kleine iPad. Waarschijnlijk met een nieuwe (A9) processor en betere (meer megapixels) camera's. Een nieuwe iPad Air ligt ook in het verschiet, maar die zou pas begin volgend jaar op de markt komen. We zullen het wel zien, 8 september.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.