Geruchten
27 juni 2016 - Ron Smeets

Gaat Alcatel de nieuwe BlackBerry maken?

OK, in een groot deel van Canada spreken ze Frans en Alcatel was oorspronkelijk een Franse toestel fabrikant. Wellicht dat die min of meer gezamenlijke link met het land van de baguette en camembert de twee fabrikanten naar elkaar toe gedreven heeft.

Uhmmm, nu hoor ik jullie al denken 'Wat een onzin'. Nou ja, dit kwam bij mij op toen ik het bericht las dat TCL Communications (waar Alcatel onderdeel van is) aan de productie werkt van een toestel met het typenummer STH100-2. Dat zou dan weer het typenummer zijn van een nieuw BlackBerry toestel met de naam 'Hamburg'. Een van de mid-range opvolgers van de Priv.

En omdat 1 plus 1 nog altijd 2 is wordt nu dus volop gespeculeerd dat BlackBerry voor de productie van sommige toestellen mogelijk een overeenkomst gesloten heeft met een zogenaamde ODM partner; TCL Communications in dit geval.

Het 'bewijs' voor deze deal is te zien in een screenshot van documentatie die even online gestaan zou hebben bij de WiFi Aliance (zie hieronder). De informatie is inmiddels alweer offline gehaald.

In hoeverre we deze geruchten serieus kunnen nemen zal moeten blijken. De huidige CEO van de Canadese fabrikant heeft de afgelopen tijd wel al eens geroepen dat hij in BlackBerry meer een smartphone designer dan een -producent ziet. Dat zou dan weer stroken met deze berichten. We zullen het wel zien. of niet ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.