Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

G3 Screen is de eerste LG met een 'eigen' processor Nuclun is de mobiele octa core processor van LG

Het toestel was al uitgelekt en over de processor deden al lange tijd diverse geruchten de ronden, maar LG heeft daar vandaag een einde aan gemaakt met de lancering van de G3 Screen. Helaas wordt er ook meteen bij verteld dat dit toestel alleen voor de lokale, Koreaanse, markt bedoeld is.

Hoe dan ook de G3 Sscreen wordt de eerste smartphone (met zijn 5.9 inch scherm eigenlijk een phablet) die uitgerust is met LG's eigen Nuclun (spreek uit als NOO-kloen) processor. Een octa core rekenchip met LTE-A support en diverse specicfieke eigenschappen die hem uiterst geschiikt maken voor mobiele toestellen, aldus de fabrikant.

De processor heeft vier 1.5GHz cores en vier van 1.2GHz. Die worden afhankelijk van de benodigde rekencapaciteit afwisselend gebruikt waardoor ze efficienter werken en energiezuiniger zijn. Dat is overigens niet echt revolutionair en nieuw want alle multi-core processormakers schermen daar al jaren mee. Maar goed, LG heeft nu dus ook een nieuwe, eigen, mobiele processor.

De LG G3 Screen, die dus niet naar Nederland of België komt, is verder voorzien van:

- 2GB RAM
- 32 GB Intern geheugen plus microSD uitbreiding
- LTE-ACat.6
- 13 Megapixel camera met OIS+ (achterzijde)
- 2.1 MP front cam
- 3000mAh Accu
- Android 4.4 KitKat
- Afmeting: 157.8x 81.8x 9.5mm
- Gewicht: 182g
- Colors: Black / White

En natuurlijk de NUCLUN Octa-Core (1.5GHz Quad-Core +1.2GHz Quad-Core) processor en een 5.9 inch full HD IPS scherm.

Bron (LG)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.