Entertainment
28 oktober 2008 - Ron Smeets

G1 populair op Chinese zwarte markt

Net als de eerste iPhone blijkt nu ook de eerste Android Smartphone de (illegale) weg naar de Chinese markt gevonden te hebben.

Volgens deze berichten wordt de G1 sinds zijn Amerikaanse release op 26 Oktober in relatief grote getale naar China gesmokkeld alwaar het toestel voor bedragen die kunnen oplopen tot ruim 580 dollar (ca. 450 Euro) over de toonbanken vliegt.

Met alleen de aanschafprijs zijn de Chinezen er natuurlijk nog niet want het T-Mobile toestel zal voor de Chinese markt ook geunlocked moeten worden wat nog eens neerkomt op een extra 70 dollar (ca 50 Euro).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.