Geruchten
08 augustus 2015 - Ron Smeets

Fysiek toetsenbord voor de Galaxy S6 Edge Plus? UPDATE: Accessoire en leverdatum duiken op in webshop

Er zijn natuurlijk nog altijd smartphone gebruikers die zweren bij een fysiek qwerty toetsenbord. Het worden er wel steeds minder, getuige ook het verdampende marktaandeel van BlackBerry. Als we onderstaande foto, gepubliceerd door de beruchte 'lekker' @evleaks, mogen geloven dan zou Samsung voor de Galaxy S6 Edge Plus een qwerty toetsenbord accessoire op de planning hebben staan. Die zou op de onderzijde van het toestel vastgemaakt worden.

Is dit echt? Mijn eerste gedachte was, en is, dat ik het zeer onwaarschijnlijk acht dat Samsung een dergelijk lelijk accessoire voor zo'n mooi ontworpen toestel gaat verkopen. Het lijkt wel alsof het toetsenbord uit een oude Nokia E71 of Alcatel OT 991 gesloopt en verbouwd hebben, zo lelijk. Van de andere kant hebben de Koreanen in het verleden natuurlijk al genoeg lelijke toestellen en accessoires gemaakt, maar dit terzijde.

Vooralsnog ga ik er van uit dat dit een slechte photoshop grap is, maar over enkele dagen weten we dat zeker

UPDATE (11-08, 11u20): Een foto staat er nog niet bij, maar in de shop van Centralpoint is een 'zilverkleurige keyboard cover' voor de Galaxy S6 Plus opgedoken (zie afbeelding hieronder). Die kost daar 58 euro en een paar centen. Opvallend is ook de verwachte voorraaddatum: 17 augustus. Dat zou dus kunnen betekenen dat de nieuwe Galaxy's binnen een week na de presentatie al in de winkels liggen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.