Entertainment
06 september 2006 - Ron Smeets

Funny videoclips op je mobieltje

Wie kent ze niet, die dagelijkse mails van vrienden, kennissen of collega's met linkjes naar funny movies die online, bijvoorbeeld op YouTube, te bekijken zijn.

In de VS is Laugh Rocket een mobiele 'video-joke-of-the-day' service begonnen waar mobiele gebruikers zich voor 6 dollar per maand op kunnen abonneren.

Dagelijks ontvangen de abonnees een videoclip op hun mobieltje waarin een mop verteld wordt door voorbijgangers die zich hebben laten filmen. De bedenkers van Laugh Rocket gaan hiervoor dagelijks op pad met een camera om willekeurige mensen te vragen hun mop te vertellen terwijl ze gefilmd worden.

In Wired vertelt een van de oprichters van Laugh Rocket dat het uitblijven van het succes van TV programma's op mobiele telefoons bewijst dat de gemiddelde consument niet zit te wachten op hun favoriete afleveringen van Los of Desperate Housewives in 'postzegel' formaat.

Wat dan wel de killer-app voor mobile video moet worden weet hij ook niet, maar misschien zijn het wel de 'funny clips', wie weet?!Gerelateerde links:
Mobiele tv kijkers besteden 40 dollar per maand
Mobiele TV en muziek toch geen hype in de VS?!
Mobiel TV kijken doe je thuis!
Engelsen niet geinteresseerd in Mobile TV
Finnen willen betalen voor mobiele TV
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Weinig animo voor mobiele TV in VS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.