Geruchten
23 oktober 2012 - Ron Smeets

Full HD smartphones van Samsung en LG in 2013

Een volgende stap in de smartphone evolutie wordt het touchscreen met een full HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Vorige week presenteerde HTC al de J Butterfly in Japan en de Chinese fabrikant Oppo onthulde in september al de Find 5. Beide toestellen hebben een 5 inch scherm. Het moge duidelijk zijn dat bij deze resolutie een dergelijke afmeting min of meer een must is om de tekst een beetje leesbaar te houden (zonder inzoomen of het instellen van een groter lettertype voor menu's en dergelijke.

Nu gaan het gerucht dat ook Samsung en LG werken aan smartphones met een full HD schermresolutie. Op zich is dat natuurlijk, als het klopt, geen grote verrassing.

Samsung heeft de afgelopen 14 maanden immers al twee smartphones op de markt gebracht met een scherm van 5 inch (Galaxy Note) of groter (Galaxy Note II met 5.55 inch. LG presenteerde eerder dit jaar al haar mobiele (smartphone) display van 5 inch met full HD resolutie (foto hierboven). In dat licht gezien is het zelfs raar dat het uiteindelijk HTC en het Chinese Oppo waren die de eerste toestellen met full HD scherm presenteerden.

Enfin, de eerste smartphones met een full HD scherm van Samsung en LG zijn dus onderweg, mits de Koreaanse geruchten kloppen. Overigens is Sony enkele dagen geleden ook al genoemd in deze 'categorie' met de Odin.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.