Geruchten
11 juni 2015 - Ron Smeets

Full HD selfie camera met flitser in volgende iPhone? Het 'bewijs' staat in de code van iOS 9

De kans bestaat dat de volgende iPhone (6S) een selfie camera krijgt met een betere (video) resolutie en een flitser. Nu zijn geruchten over de features en specs van nieuwe, nog niet aangekondigde, iPhones, net zo talrijk als Duitse toeristen op een zonnige pinksterdag in Scheveningen, maar in dit geval zijn er zowaar wat 'bewijzen' aan te voeren die zwart op wit in de code van iOS 9 staan. Uiteraard zegt dat formeel nog niets over de specs van de volgende generatie van de iPhone, maar het zal er ook niet zomaar in geprogrammeerd zijn.

Enfin, in de afbeelding hieronder is duidelijk te zien dat iOS 9 toestellen ondersteunt die een front camera hebben met 1080p (full HD) videoresolutie, slow motion en panorama opnames (240 fps) en een flitser.

Nu wordt het afwachten tot eind augustus, of begin september, wanneer Apple naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 6S en 6S Plus gaat onthullen. Dan zal duidelijk worden of de betere selfie camera inderdaad al in die toestellen terug te vinden zijn.

Bron (Twitter), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.