Geruchten
10 april 2013 - Ron Smeets

Full HD, 5+ inch en quad core voor Windows Phone 8 eind 2013

Het is nog een gerucht maar bronnen die bekend zijn met de Windows Phone 8 toekomstplannen van Microsoft hebben tegenover The Verge verklaard dat de volgende grote update, GDR3, van het smartphone OS enkele nieuwe, langverwachte, hardware specs met zich mee zal brengen.

Zoals de vlag er nu voor staat zal Windows Phone 8 eind dit jaar voorzien worden van support voor full HD schermen (1080p) die ook groter kunnen zijn dan 5 inch. Verder wordt ook gesproken over support voor het gebruik van Qualcomm processoren.

Dat laatste zou betekenen dat we dan dus ook de eerste quad core Windows Phone toestellen mogen verwachten. Misschien dat HTC tegen die tijd alsnog besluit om de eind vorig jaar geannulleerde 'Zenith' uit te brengen. De Taiwanese fabrikant liet toen namelijk weten (nog) geen hei te zien in een Windows Phone 8 toestel van 4.7 inch met relatief lage resolutie.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.