Geruchten
07 februari 2007 - Ron Smeets

Full display concept GSM van ASUS

Het kan natuurlijk geen toeval zijn dat in de eerste weken na de officiele aankondiging van de iPhone ineens her en der vergelijkbare toestellen opduiken.

ASUS showed hier de Aura, een concept GSM waarvan het display, net als bij de iPhone en de LG Prada, de hele voorzijde van het toestel in beslag neemt. Opvallend detail is het smalle keypad met vijf bedieningstoetsen dat over de hele lengte kan verschuiven.

De specs van de Aura mogen er ook wezen. Een 3.9inch touchscreen display, HSDPA support, 2 megapixel camera, WiFi, Bluetooth 2.0, microSD geheugenkaart, 3.5mm audio aansluiting, miniUSB, en een volwaardig uitschuifbaar qwerty toetsenbord verstopt in de zijkant van het toestel. Ondanks al deze features is de Aura niet dikker dan 6mm, ofwel maar 0.1mm meer dan 's werelds platste GSM tot nu toe, de Samsung Ultra 5.9.

Meer foto's:Gerelateerde links:
Asus P735 heeft UMTS en WiFi maar geen GPS
ASUS Karaoke GSM
ASUS Smartphones voor O2 en Vodafone op komst
ASUS op de HTC toer
Weer een iPod achtige muziek GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.