Nieuws
20 februari 2012 - Ron Smeets

Fujitsu wil de Europese smartphone en tablet markt veroveren

Het lijkt er op dat na Panasonic ook Fujitsu van plan is een poging te wagen om de Europese smartphone (en tablet) markt te veroveren. Dat meldt FT.com althans.

Fujitsu zou nog dit jaar (2012) een brede portfolio van smartphones en tablets in Europa willen introduceren. Of de Japanse fabrikant het aanstaande MWC in Barcelona al aangrijpt om daar een aantal toestellen te introduceren is echter niet bekend.

Fujitsu is bij ons vooral bekend door de verschllende waterdichte smartphones en dito tablet die de Japanse fabrikant de afgelopen jaren presenteerde. Tot nu toe maakte Fujitsu alleen toestellen voor de lokale, Japanse markt. De fabrikant wil nu echter ook gaan proberen een graantje mee te pikken van de lucratieve smartphone markt buiten het land van de rijzende zon. Om te beginnen in Europa dus.

Ik ben wel benieuwd hoe de 'Europese' Fujitsu smartphones er straks uit gaan zien. De vierkante, grote, clamshell modellen die we doorgaans in Japan zelf zien zullen hier niet echt een succes worden, lijkt mij ;-) Het is ook nog niet duidelijk of Fujitsu zich op Android of Windows Phone gaat storten (beiden is natuurlijk ook mogelijk). De afgelopen maanden zijn er al enkele Windows Phone Fujitsu's opgedoken (foto). De IS12T is overigens wel ontwikkeld in samenwerking met Toshiba.

Bron: FT (registratie verplicht)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.