Nieuws
12 augustus 2007 - Ron Smeets

Fujitsu Siemens stopt met PDA's en Navigatie gadgets

Erg lang hebben ze het niet uitgehouden, Fujitsu Siemens PDA en Navigatie gadgets, zo blijkt nu. De Japans-Duitse computerproducent heeft namelijk aangekondigd dat men na dit jaar stopt met het produceren en leveren van die toestellen.

De reden is de al jaren dalende markt voor PDA's zonder belfunctie en de enorme concurrentie op de navigatiemarkt. Dat gevoegd bij de heroverweging van hun product portfolio heeft hen doen besluiten beide productlijnen af te stoten.

"Uiteindelijk zal de traditionele PDA helemaal verdwijnen ten gunste van de steeds verder oprukkende Smartphone", aldus de verklaring van Fujitsu Siemens. "En wij zijn niet van plan om ons nog intensiever op de Smartphone markt te gaan bewegen". Zoals jullie wellicht weten had Fujitsu Siemens eind vorig jaar wel nog de Pocket Loox T800 Smartphone aangekondigd.

Voor wat betreft de PDA's kan ik het besluit van Fujitsu Siemens wel begrijpen, maar de Pocket Loox navigatie toestellen hadden mijns inziens wel kans van slagen mits men iets meer effort zou steken in de promotie ervan.

Enfin, weer een concurrent minder voor TomTom, Mio en de andere fabrikanten. Dell was al eerder gestopt met op de PDA markt. Nu afwachten wanneer HP inziet dat PDA's geen toekomst meer hebben. Zij blijven vooralsnog echter proberen die omzet weer op te krikken.Gerelateerde links:
GPS Smartphone van Fujitsu Siemens
Voetbal laptops van Fujitsu Siemens
De Pocket Loox N100 serie navigatie PDA's
Sterke biologische GSM van Fujitsu
Concept slider GSM van Fujitsu
Vier nieuwe Pocket Loox smartphones in 2006