Geruchten
16 augustus 2012 - Ron Smeets

Frontje van een nieuwe Nokia Windows Phone gespot?

Precies een week geleden doken een paar kiekjes op van een Nokia Lumia met Windows Phone 8. Althans dat was het gerucht. Het toestel op de foto's leek inderdaad op een Lumia, maar dan met nog iets dunnere randen aan de boven- en onderzijde en de UI van het OS had veel weg van die van Windows Phone 8.

Deze week werd een kiekje opgedoken van een nog onbekend Nokia frontje. Volgens de geruchten zou deze (ook) wel eens bij een van de eerste nieuwe Windows Phone 8 toestellen van de Finse fabrikant kunnen horen. De handig geplaatste meetlat toont bovendien aan dat het beeldscherm 11 centimeter in diagonaal meet (ca 4.4 inch).

Wat verder opvalt is het feit dat dit frontje niet de bekende Lumia (800/900) vormen heeft. De hoeken zijn wat meer afgerond zoals dat ook bij de ultragoedkope Lumia 610 het geval is. Verder is er weinig zinnigs over te zeggen. Nokia is de enige die het antwoord weet op de vraag of dit echt danwel fake is en die zullen de kaken stevig op elkaar houden, zoals gewoonlijk ;-)

Via, Via (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.