Geruchten
01 juli 2016 - Ron Smeets

Frontje van de Galaxy Note 7 heeft extra gaten voor de iris scanner? De voorkant van de nieuwe Galaxy Note 7 en Note 7 Edge gefotografeerd

Op de foto hieronder zouden de twee frontjes van de Galaxy Note 7 en Note 7 Edge te zien zijn. Als de bron het bij het juiste eind heeft dan valt meteen op dat beide toestellen aan de bovenzijde extra gaatjes hebben.

Dat zou dan weer het bewijs kunnen zijn voor eerdere geruchten waarin gespeculeerd werd dat de nieuwe Samsung phablet uitgerust wordt met een iris scanner. Bovendien bevestigen deze kiekjes, mits echt, dat er inderdaad een 'platte' en 'edge' versie van de Galaxy Note 7 in de maak zijn. Eerdere geruchten gingen dan weer wel en dan weer niet daar van uit.

Die verklaring klinkt zeer aannemelijk maar alleen Samsung weet daar het definitieve antwoord op en de Koreaanse fabrikant zal daar tot het moment van de onthulling, mogelijk op 2 augustus al, niets over zeggen verwacht ik zo ;)

Er is nog een iets duidelijkere foto van het Galaxy Note 7 frontje (links op de afbeelding hierboven) opgedoken. Als je goed kijkt (reflectie van de camera en de positie van de vingers) zie je wel dat het exact hetzelfde kiekje is, maar dan iets groter.

Als we alle geruchten bij elkaar optellen dan zijn dit de vermoedelijke specs van de Galaxy Note 7 (Edge):

- 5.7 of 5.8 inch Super AMOLED scherm met QHD resolutie (eerdere geruchten spraken over een 5.8 inch scherm
- Snapdragon 821 processor of Exynos 8 chip (afhankelijk van de regio)
- 4 of 6GB RAM
- 3600 of 4000 mAh accu
- Een 12 megapixel camera met dual flitser aan de achterzijde (vergelijkbaar met die van de Galaxy S7)
- Een 8 megapixel front camera
- Iris scanner aan de voorzijde
- 64GB geheugen met microSD uitbreiding
- Waterdicht en stofvrij; IP68
- Verkrijgbaar in Zwart, Blauw en Silver

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.