Nieuws
17 september 2011 - Ron Smeets

Frogtek wint Vodafone Mobile Clicks 2011

Gisteren stond de afsluitende dag van Picnic in Amsterdam vooral ook ik het teken van de finale van Vodafone Mobile Clicks 2011. Zes finalisten streden om de verdeling van 225.000 Euro aan prijzengeld en natuurlijk de 'eeuwige roem' ;-)

Frogtek, een geïntegreerd mobiel reken- en analysemodel voor winkeliers in ontwiikelingslanden, won de eerste prijs en streek daarmee 150.000 Euro op.

De jury, bestaande uit het publiek dat de afgelopen weken online hun stem kon uitbrengen en een panel van mobiele deskundigen, prees Frogtek vanwege zijn originaliteit, wereldwijde impact in ontwikkelingslanden, nut, kwaliteit van het managementteam en raad van advies en het bijzonder sterke ontwerp van de applicatie.

De tweede plek, en 50.000 Euro prijzengeld, ging naar ParcelGenie uit Engeland. Deze start-up uit de UK biedt een geschenkservice gebaseerd op SMS, waarmee eenvoudig en efficiënt persoonlijke cadeaus verstuurd kunnen worden. Als onderbouwing voor hun tweede plek werd aangevoerd de kwaliteit van het managementteam en de partners, nut voor de gebruiker, een technisch geavanceerd platform en de creatieve benadering van een tastbare geschenkservice.

Wunderlist, de Duitse finalist, ging aan de haal met de derde plek (25.000 Euro). Wunderlist houdt zich bezig met volgende generatie taakbeheer en heeft gewonnen vanwege de kwaliteit van het managementteam, nut voor de gebruiker, kwaliteit van het ontwerp, toepassingsmogelijkheden voor de eindgebruiker en het geavanceerde technische platform.

Vodafone Mobile Clicks is een Vodafone initiatief met als doel innovatie te stimuleren in de mobiele internetsector in Europa. Elke starter in Duitsland, Nederland, Portugal, Ierse Republiek, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk met een mobiele site, dienst of applicatie kan eraan meedoen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.