Accessoires
11 maart 2006 - Ron Smeets

Fritz! Mini: een Nano ripoff met potentie

Het is een van de primeurs op de CeBIT en ondanks het fet dat de Fritz! Mini wel wat erg veel op de iPod Nano lijkt is het wel een toestelletje met een toekomst voor gebruik binnenshuis.

Het uiterlijk is namelijk ook meteen het enige dat de makers van de Fritz!, het Duitse AVM, van de Nano hebben afgekeken. Je kunt er welliswaar MP3's, podcasts en ook internet radio mee beluisteren, maar dan alleen via WiFi van bronnen via het internet of binnen het netwerk waar je je op dat moment bevindt.

De Fritz! Mini heeft geen 'Gigabytes' aan eigen opslagcapaciteit (nodig), maar haalt al zijn kracht uit de draadloze koppeling met de bijbehorende Fritz! Box, een WiFi router die zorgt dat de Fritz! Mini thuis altijd 'connected' is.

De koppeling met de Fritz! Box maakt de Fritz! Mini meteen tot een VoIP toestel en dankzij de mogelijkheid om je vaste telefoonlijn, voor zover je die nog hebt, aan de Fritz! Box te 'hangen' kun je er dus ook gewoon, draadloos, mee bellen.

Handig is ook de functie waarbij, terwijl je op de bank TV ligt te kijken, je via het display van de Fritz! op de hoogte gehouden wordt van inkomende mails en andere berichten, zonder dat daarvoor je PC of laptop hoeft aan te staan. De Fritz! heeft hiervoor onder andere ook een RSS reader aan boord zodat je ook je nieuwsfeeds direct kunt bekijken.Gerelateerde links:
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
One phone to rule them all
Nokia zet in op UMA en DVB-H
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.