Nieuws
24 juni 2008 - Redactie MobileCowboys

fring lanceert API

PERSBERICHT - Met deze Application Programming Interface (API) kunnen webontwikkelaars eenvoudig applicaties ontwikkelen voor mobiel internet.

Applicatieontwikkelaars kunnen met de fringAPI eenvoudig nieuwe mobiele applicaties en mobiele versies van webgebaseerde applicaties ontwikkelen voor de fring community. Het enige wat ze hiervoor nodig hebben, is kennis van XML en JavaScript.

Met deze nieuwe API hebben ze toegang tot de fring client GUI met webbrowserextensies en basisfuncties voor mobiele telefoons. Alle nieuwe applicaties die hieruit voortkomen, zullen nauw verbonden zijn met fring’s ingebouwde aanwezigheidsindicatoren inclusief real-time melding van aanwezigheid (online, weg, offline of in gesprek). Dankzij deze combinatie van nieuwe applicaties met de veel geprezen fring VoIP-talk, groepschat, online aanwezigheid, file transfer, 3G-WiFi auto-roaming et cetera profiteren fringers van een nog completer internetervaring op hun mobiel.

Elke fringAdd-on™-applicatie is automatisch geïntegreerd in de fring-interface – volledig kosteloos en met strenge privacycontrole. Deze applicatie wordt wereldwijd toegankelijk voor fringers op honderden toestellen, platforms, bij serviceproviders en binnen communities.

De fringAPI is momenteel verkrijgbaar voor fring clients voor Nokia S60 v9.2 en binnenkort ook voor andere apparaten en platforms. Applicatieontwikkelaars en andere geïnteresseerden vinden meer informatie en documentatie over applicatieontwikkeling in de Developer Zone.Gerelateerde links:
fring als eerste op de iPhone
Nieuwe , uitgebreide versie van Fring gelanceerd
Fring your friends
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl