Nieuws
15 april 2008 - The Gadgetman

fring als eerste op de iPhone

Fring introduceert als eerste zijn mobiele VoIP-applicatie die geschikt is voor de Apple iPhone. Met deze speciale bètaversie komt fring tegemoet aan de dringende vraag van iPhone-gebruikers. Met fring op hun iPhone kunnen gebruikers nu bellen, chatten en contact leggen met al hun Skype-, MSN Messenger-, Google Talk-, ICQ-, Twitter-, Yahoo- en AIM-vrienden. Hiervoor is alleen een data- of WiFi-verbinding op de iPhone nodig.

De bètaversie van de populaire fring-applicatie is per direct te downloaden vanaf www.fring.com. De applicatie is ontwikkeld samen met het onderzoeksinstituut Holon Institute of Technology in Israël. fring komt met deze vroegtijdige bètaversie tegemoet aan de dringende vraag van iPhone-gebruikers en wil tegelijkertijd de fring-ervaringen verzamelen uit de iPhone-gebruikershoek. Deze feedback gebruikt fring voor het doorontwikkelen van de volledige applicatie die later dit jaar gaat verschijnen.

Deze vroegtijdige bètaversie stelt iPhone-gebruikers in staat om kennis te maken met fring en de vrijheid die deze unieke applicatie biedt. De vrijheid bijvoorbeeld om vrienden van verschillende online community’s mobiel te bereiken met hun iPhone. iPhone-gebruikers kunnen met hun mobiele telefoon gratis of tegen zeer lage kosten over het mobiele internet bellen. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid gratis te bellen en te chatten via de WiFi-verbinding thuis of op kantoor, of via een van de duizenden hotspots verspreid over geheel Nederland. Daarbij maakt het niet uit of vrienden achter hun pc zitten of bereikbaar zijn op hun mobiele telefoon of een ander apparaat met een internetverbinding.

Tijdens het inloggen maakt fring automatisch een geïntegreerde adressenlijst aan. In die lijst combineert fring alle contacten uit de geselecteerde internetcommunity’s. En doordat fring altijd aanstaat, krijgt de gebruiker op zijn/haar iPhone speciale real-time aanwezigheidsindicatoren te zien. Deze icoontjes tonen voortdurend of contactpersonen online, afwezig of in gesprek zijn. Ook is te zien of contactpersonen bereikbaar zijn op hun mobiele telefoon of computer. Hiermee voegt fring een compleet nieuwe dimensie toe aan mobiele communicatie.

Het enige dat een fring-gebruiker nodig heeft om te genieten van de fring-bètaversie, is een ‘geopende’ iPhone met Installer en een WiFi-toegang. En net als alle andere fring-versies is de iPhone-versie gratis te downloaden en kosteloos te gebruiken.

fring werd gelanceerd in februari 2007. Sinds januari 2008 groeit de fring-gemeenschap met meer dan 100.000 nieuwe fringers per maand, verspreid over zo’n 180 landen. De bedrijfsfilosofie van fring is het verspreiden van maximale mobiele vrijheid onder zoveel mogelijk gebruikers van mobiele telefoons. De lancering van de iPhone-applicatie ziet fring als een nieuwe, belangrijke stap in de goede richting.null