Nieuws
23 december 2006 - Chris Bannink

Friendfinder via mobile

In Amerika is deze maand een LBS dienst gestart die de potentie van een flinke hype heeft: Boost Loopt. Bekijk via je handy waar je vrienden/contacten zijn met LBS.

Uiteraard waren er al Kid Phones met deze functie, maar nu dit via alle gprs handy’s beschikbaar komt is dit toch iets waar de massa op zit te wachten. Of niet? Privacy wordt in 0031 wellicht toch wat meer op prijs gesteld dan in The States.

De dienst kan een snelle vlucht nemen als enkele innovators (lees jeugd in de uitgaansleeftijd) dit zullen oppakken. De rest zal snel willen volgen omdat ze anders niet in het vriendennetwerk gespot kunnen worden en er dus gevaar dreigt om sociaal gezien buiten de boot te vallen.

Op de site van Boost Loopt is behalve een goede demo ook de aardige commercial te zien met vrienden die zijn uitgedost als een “dot” op een landkaart. Ook de pay off “where you at” is populaire slang in de hiphop cultuur aldaar. Duidelijk dat deze mvno’s (ook de vergelijkbare Helio's Buddy Beacon bestaat sinds november) mikken op een jonge stadse doelgroep. Ze benadrukken in hun marketing niet zozeer de techniek als wel het sociale aspect van deze dienst. Benieuwd wanneer- en óf het hier wat kan gaan wordenGerelateerde links:
LBS diensten populair in Europa
Mobiele Location Based Friend Finder service van Skittles
De ware liefde vinden via je mobiletje
Praktische WiFinder van Zyxel
Over de auteur: Chris Bannink