Nieuws
19 mei 2012 - Ron Smeets

Free Mobile haalt 2.6 miljoen klanten binnen in 80 dagen

Begin januari introduceerde de Franse internetprovider Free een bijzonder goedkoop mobiel 'flat fee' abonnement. Voor 20 Euro kunnen Franse consumenten bij Free Mobile ongelimiteerd bellen, SMS'en en mobiel inernetten (datagebruik). Klanten die wel al Free abonnee zijn (internet of TV) betalen zelfs maar 16 Euro per maand.

Deze week maakte Free bekend dat men binnen 80 dagen maar liefst 2.6 miljoen mobiele abonnees heeft kunnen verwelkomen. Dat is zo'n 4% van de totale mobiele markt in Frankrijk. Niet slecht, maar de aanbieding is dan ook wel heel erg gunstig. Je zou bijna naar Frankrijk gaan verhuizen ;-))

In het bericht geeft Free aan dat de totale mobiele markt in Frankrijk het afgelopen kwartaal (Q1) met 854.000 abonnees steeg en dat marktleider France Telecom in de periode na de lancering van Free Mobile zo'n 615.000 klanten heeft zien weglopen.

Vooralsnog is het 20 (of 16) Euro flat fee abonnement van Free Mobile dus een doorslaand succes in Frankrijk. Nu nog hopen dat het ook rendabel blijkt en dat concurrenten in andere landen (met name in Nederland em België) dit voorbeeld gaan volgen. Zou geen verkeerde ontwikkeling zijn, toch?

Uit de kwartaalcijfers van Free blijkt in ieder geval dat de stap naar de mobiele markt de provider geen windeieren gelegd heeft. De omzet steeg met 29% naar 655.7 miljoen Euro. Daarvan was 97.5 miljoen afkomstig van Free Mobile.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.