Entertainment
27 november 2009 - Arjan F Olsder

Free Friday: Gratis Games voor de iPhone

In het kader van Thanksgiving zijn er vandaag niet alleen veel prijsverlagingen in de App Store, maar er zijn ook een aantal titels die gratis aangeboden worden. Wij maakten een kleine selectie van 10 wannahaves.

Cows in Space
In deze game moet je koeien uit luchtbubbels bevrijden door er sterren tegenaan te schieten. Door de beperkte munitie zijn de levels een echte uitdaging.

Super Shock Football
Een leuke turn-based American football game. Gewoon even wat anders dan al die serieuze titels.

Creepy Town
Een casual line drawing game met een twist. Door spoken over een level te sturen moet je bonussen scoren. Het doel is om ze uiteindelijk naar het hiernamaals door te verwijzen.

Asteroids vs. Planets
Bescherm de aarde van botsingen met kometen en asteroïden door de iPhone te kantelen. Aanstekelijke gameplay en leuke graphics.

Arcade Hockey
Wie kent Airhockey niet. Dit verslavende speelhal spel heeft zijn weg naar de iPhone gevonden. Het spel laat ook op hetzelfde toestel multiplayer toe.

BomberDove
Niet het spectaculairste spel uit onze selectie, maar toch een leuke variatie op Duckhunt. Schiet zoveel mogelijk duiven neer maar voorkom dat ze je onderscheiten…

Hot Dog Down a Hallway
Misschien wel de meest vreemde titel in onze selectie is Hot Dog Down a Hallway. Een game waarin The Increadible Machie en Yeti Sports op een sadistische manier samen komen. Dit keer is het de bedoeling om een worstje zover mogelijk een gang door te slingeren.

Rocket Bird
In Rocket Bird ben je een kuiken die aan een vuurpijl vastgebonden zit. Zo’n vlieghulpje is natuurlijk leuk, maar je moet toch proberen te voorkomen dat je ergens tegenaan vliegt. De game is volledig 3D en speelt enorm soepel.

Unbalanced: Fall of the Blorbs
Er vallen Blorbs uit de lucht en jij hebt een plankje op ze op te vangen. Doe dit zo lang mogelijk door de plank in evenwicht te houden want als er teveel afvallen ben je af.

Throat Detonator
Als laatste nog een titel die je misschien niet zo snel zou kopen; Throat Detonator. In deze game ben je een superheld met een super stem. Gebruik de kracht van jouw stem om mensen te redden. In andere woorden, lekker schreeuwen tegen de iPhone.

Over de auteur: Arjan F Olsder