Nieuws
09 december 2011 - Ron Smeets

Franse rechter wijst verkoopverbod iPhone 4S af

Na twee overwinningen in Amerika en Australië voor Samsung heeft Apple nu zelf ook weer een succesje behaald in de slepende ruzie met de Koreanen.

Een Franse rechtbank heeft namelijk de eis van Samsung om de verkoop van de iPhone 4S in het land van stokbrood, wijn en escargots te verbieden afgewezen.

Samsung reageerde, ongetwijfeld ietwat teleurgesteld, op de uitspraak met te zeggen dat de fabrikant nu beslissing van de Franse rechtbank gaat bestuderen en zich zal beraden op verdere stappen om haar intellectuele eigendom te verdedigen.

Ik zou, niet voor het eerst overigens, beide kemphanen hetvolgende willen zeggen: Hou nu eens op met die kinderachtige ruzie en ga gewoon dat doen waar jullie beiden best goed in zijn. Het ontwikkelen, maken en verkopen van prima smartphones en tablets! Maar ja, dat zal wel tegen dovemansoren gezegd zijn. Op dit moment lopen er, volgens Reuters, nog altijd ca. 30 rechtzaken en juridische procedures in 10 landen tussen Apple en Samsung. De Koreanen maakten deze week ook al bekend zo'n 150 miljoen Euro gereserveerd te hebben voor rechtzaken en andere juridische gevechten in 2012.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.