Nieuws
17 januari 2012 - Ron Smeets

Franse provider Free komt met onbeperkt mobiel abo van €20

De Franse internet provider Free heeft onlangs haar mobiele netwerk 'geopend' voor de lokale consumenten markt. In een poging om marktaandeel af te snoepen van de bestaande (grote) providers als Bouygues, SFR en France Telecom introduceert Free een bijzonder voordelig abonnement.

Voor 20 Euro per maand kun je bij de provider, ook als je nog geen internet access- en/of digitaal TV abonnemente hebt, ongelimiteerd bellen, SMS'en en mobiel internetten. Bestaande Free klanten (met internet en/of digitaal TV abonnementen) betalen daarvoor slechts 16 Euro per maand. Dat zijn nog eens tarieven!

Natuurlijk krijg je voor dat geld geen toestel erbij, maar dat zal de meeste Fransen niet deren. Sterker nog, ik denk dat als een dergelijke provider hier in Nederland (en België) zou opduiken, wij ook massaal zouden overstappen en de toestellen los gaan kopen, toch? Het 'all-you-can-eat' abonnement van Free is niet alleen goedkoop maar kan ook per maand opgezegd worden. De Franse klanten zitten dus niet meteen aan een 1- of 2-jarig contract vast, hoewel daar ook weinig mensen over zouden klagen als dat wel een van de voorwaarden zou zijn, denk ik.

Overigens heeft Free nog een tweede, goedkoop, abonnement voor klanten die alleen af en toe bellen en SMS'en. Voor 2 Euro per maand (gratis voor bestaande internet- en digitale TV klanten) krijg je namelijk 60 belminuten én 60 SMS'jes. Het enige waar ik nu nog benieuwd naar ben is hoe lang Free deze tarieven kan blijven handhaven. Als ze binnen 1 of 2 jaar nog steeds zo goedkoop zijn, en ook nog winst maken, dan bewijst dat in ieder geval dat de huidige mobiele voice- en data abonnementen (nog) goedkoper kunnen ;-) 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.