Entertainment
20 juni 2007 - Ron Smeets

Franse overheid verbiedt gebruik BlackBerry

De Fransen staan bekend om hun eigenzinnige karakter en dito gedrag, zeker ten opzichte van een groot deel van de rest van deze wereld.

Gevoed door de angst dat de halve Westerse wereld hen aan ’t bespieden is heeft de Franse regering het gebruik van BlackBerries door overheidspersoneel per direct verboden.

Men is namelijk bang dat de servers van RIM, waar alle BlackBerry mail ‘doorheen’ gaat, die in op Engels en Amerikaans grondgebied staan, door de betreffende overheidsinstanties (CIA / NSA en MI-5) bespioneerd worden.

RIM zegt niets te begrijpen van de Franse acties. ‘Onze servers zijn zelfs door de NATO gecertificeerd als het gaat om de beveiliging van gevoelige data. Zelfs de NSA kan niet in onze servers’, zo legt men uit.Gerelateerde links:
Maak van je Nokia camphone een spycam
Betere beveiliging toekomstige GSM's
RIM geeft fout toe en belooft beterschap
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.