Nieuws
17 oktober 2007 - Ron Smeets

Franse iPhone toch naar Orange

Na Engeland en Duitsland is de iPhone nu ook defintief aangekondigd voor de Franse markt.

De berichten dat het toestel daar via Orange uitgebracht zou gaan worden waren enkele weken geleden al in het nieuws. Vervolgens ontstonden er diverse problemen die te maken hadden met de Franse 'Sim-lock' wetgeving en moeizame onderhandelingen tussen Apple en Orange over de verdeling van de belminuten-omzet. Die zorgden ervoor dat de geruchten steeds sterker werden dat de Franse iPhone deal op losse schroeven was komen te staan.

Enfin, al deze problemen zijn inmiddels dus opgelost danwel via een compromis uit de wereld geholpen met als gevolg dat de iPhone vanaf 29 November in Frankrijk uitgebracht gaat worden in combinatie met Orange abonnementen.

Net als in Duitsland en Engeland gaat de iPhone in Frankrijk ook voor 399 Euro over de toonbank.Gerelateerde links:
Franse iPhone deal met Orange op losse schroeven
iPhone nu ook officieel voor Frankrijk
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
Apple sluit overeenkomst met O2, Orange en T-Mobile
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.