Geruchten
29 september 2007 - Ron Smeets

Franse iPhone deal met Orange op losse schroeven

Nadat ruim een week geleden de komst van de iPhone naar respectievelijk Engeland (O2) en Duitsland (T-Mobile) aangekondigd werd volgde een dag later ook een mededeling van Orange (France Telecom) over een vergelijkbare deal voor de Franse markt.

Daarna liet een officiele aankondiging echter nog even op zich wachten en inmiddels is het helemaal stil geworden rondom de eventuele Franse release van Apple's 'Jesus Phone'.

Het gerucht gaat nu dat beide partijen er nog niet uit zijn omdat Orange niet onvoorwaardelijk accoord gaat met de revenue share deal die Apple eist van een Telco die de iPhone exclusief mag gaan verkopen.

Aangezien de Fransen over het algemeen net zo'n grote stijfkoppen zijn als de Amerikanen zou het mij niet verbazen als de deal helemaal afketst en de Franse mobiele bellers het nog tot ergens in 2008 zonder iPhone zullen moeten stellen.

Ik hoop voor hen dat Apple nog een tweede ijzer in het vuur heeft liggen, bijvoorbeeld bij SFR of Bouygues Telecom en dat die wel happen.Gerelateerde links:
iPhone nu ook officieel voor Frankrijk
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
Apple sluit overeenkomst met O2, Orange en T-Mobile
iPhone heel even 'te zien' op Duitse T-Mobile site
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.