Nieuws
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Franse hacker steelt 500.000 Euro met namaak Android apps

Een 20-jarige Franse hacker heeft in een jaar tijd zo'n 500.000 Euro gestolen van in totaal meer dan 17.000 'slachtoffers'. Hij ontwikkelde namaak versies van populaire Android apps die je gratis kon downloaden. Eenmaal geinstalleerd gingen deze apps echter SMS'jes versturen naar een betaalnummer waar de hacker zelf de eigenaar van was.

Behalve het geld van de betaalde SMS'jes verzamelde de hacker via zijn apps ook inlogcodes voor game- en goksites.

Uiteindelijk liep hij dus toch tegen de lamp. De politie in Amiens arresteerde de 20-jarige jongen in zijn ouderlijk huis. Daar hackte hij er in de kelder vrolijk op los. Tot nu dus. De dader zei het hem niet zozeer om het geld ging maar de ambitie om software ontwikkelaar te worden. Ik zeg: dan heeft ie een behoorlijke valse start gemaakt ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.