Nieuws
07 december 2005 - Ron Smeets

Franse gebruikersgroep eist geld van Telco's

Ik ben net terug uit 'la douce France' na een bezoek aan Les Blogs en een van de eerste berichten die ik lees op Yahoo! News gaat over extra juridische problemen waar de Franse Telco's zichzelf in gestort hebben naar aanleiding van de veroordeling en boete voor oneerlijke concurrentie door prijsafspraken die de drie grote Franse Telco's vorige week opgelegd kregen.

Bouygues Telecom, SFR en Orange moeten naar aanleiding van die veroordeling in totaal 534 miljoen Euro aan boetes ophoesten.

De gebruikers vereniging UFC-Que Choisir gaat ook juridische stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de 30 miljoen abonnees die door de prijsafspraken benadeeld zijn (een deel van) hun geld terugkrijgen. Volgens UFC gaat het in totaal om 1,2 miljard teveel betaalde abonnements- en gesprekskosten.

Juridisch directeur Gaelle Patetta van UFC zegt dat van de 8.500 klachten die tot nu toe ingediend zijn naar aanleiding van een oproep op hun website (Frans), er 1.500 onderbouwd kunnen worden met volledige bel- en abonnementsgegevens. In totaal zijn er sinds vorige week al meer dan 130.000 berekeningen door bezoekers uitgevoerd die willen weten hoeveel ze de afgelopen periode te veel betaald hebben.

Wordt ongetwijfeld vervolgt!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.