Nieuws
30 november 2009 - Ron Smeets

France Telecom investeert 1 miljard in arbeidsomstandigheden

France Telecom kwam de afgelopen maanden vooral in het nieuws vanwege het feit dat in de laatste 18 maanden maar liefst 25 personeelsleden van de Franse telco zelfmoord pleegden.

Afgelopen week heeft France Telecom bekend gemaakt dat men van plan is om de komende periode flink te gaan investeren in de verbetering van de arbeidsomstandigheden en een verlichting van de werkdruk in een ultieme poging het hoge aantal zelfmoorden onder haar personeel een halt toe te roepen. Naar verwachting zullen de te nemen maatregelen zo'n 1 miljard Euro gaan kosten.

De Franse telco deed deze uitspraken tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers. Daarin werd weliswaar een winstdaling van zo'n 8% gerapporteerd, maar met een plus van 4.56 miljard Euro doet Europa's derde Telco het zo slecht nog niet. Overigens was de uitvoering van diverse reorganisatie plannen sinds de golf van zelfmoorden bekend werd al opgeschort nadat bleek dat veel medewerkers zich ernstige zorgen maakten over hun toekomst bij France Telecom sinds de telco geprivatiseerd werd en de betreffende reorganisaties losbarstten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.