Concepten
09 maart 2010 - Ron Smeets

Fraaie Nokia fanboy concepten: de Stealth en 82 Dragonfly

Nee, dit zijn geen concepten die door de Finse fabrikant zelf, of in opdracht van Nokia, ontworpen zijn, maar wel leuk om te zien, de Nokia 82 Dragonfly en Stealth (foto's hieronder). Beide toestellen zijn ontworpen door Reginald Shola Hingston.

De leukste van de twee vind ik zelf de Nokia 82 Dragonfly. Hierbij is vooral het keypad bijzonder vormgegeven. De bedenker heeft zich hierbij laten inspireren door de vormen van een libelle. Het lijkt er zelfs op alsof je het keypad kunt inklappen, maar dat zou niet echt handig zijn volgens mij.

Het ontwerp Nokia Stealth is, zoals de naam al doet vermoeden, een beetje gestoeld op die veel te dure en bijzonder lelijk ogende, Amerikaanse bommenwerper. Het toestel heeft een ergonomisch keypad, een rubberen mat-zwarte behuizing en rode (radar) verlichting. Ik vraag me af of dit toestel ook onzichtbaar is voor die nep-GSM radar's waar opTV mee geadverteerd wordt ;-)) Nokia-Stealth Nokia-82-Dragonfly

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.